06 - 19015686    info@podotherapierestiau.nl    contactformulier   

Het onderzoek en aanmeten van zolen

Zodra u een afspraak heeft gemaakt komt u bij de podotherapeut op onderzoek. De podotherapeut voert een uitgebreid onderzoek uit om te achterhalen wat uw klachten precies zijn en waar deze vandaan komen. De podotherapeut heeft de nieuwste technieken tot zijn beschikking. Bij podotherapie Restiau staat u als patiënt echter centraal.


De podotherapeut wil namelijk eerst graag uw verhaal aanhoren. In een vraaggesprek zal hij proberen alle noodzakelijke informatie te verkrijgen. Dit onderdeel is enorm belangrijk. Hier probeert  de podotherapeut een beeld te krijgen van uw klachten.


Na het vraaggesprek gaat de podotherapeut onderzoeken waar de klachten precies zitten. Hij probeert te voelen welke structuur de klachten veroorzaakt. Daarna test hij ook de bewegingsmogelijkheden van de voeten en indien nodig van knieën, heupen en rug. Een beperkte beweeglijkheid kan vele klachten veroorzaken en ook een afwijkend looppatroon tot gevolg hebben.


Na het zogeheten functie-onderzoek gaat de podotherapeut de statiek van de voeten en het lichaam bekijken. Dit gebeurd op een podoscoop. Dit is een spiegelplaat die de drukverdeling goed weergeeft. Tevens is de statiek van het lichaam hierop goed te onderzoeken.


Na het verwerven van informatie over de stand gaat de podotherapeut uitgebreid kijken naar de manier van lopen. Dit vormt een van de belangrijkste onderdelen van het onderzoek. Met een camerasysteem kan de podotherapeut indien gewenst een opname maken om dit later eventueel met collega’s te kunnen bespreken. Samenwerken met collega’s is een belangrijk speerpunt binnen podotherapie Restiau. Hierover leest u meer onder het kopje samenwerking.


Na de ganganalyse worden eventueel aanvullende testen gedaan. Dit alles om tot een juiste diagnose te komen. Als de podotherapeut klaar is met alle onderzoeken gaat hij de patiënt vertellen wat het resultaat van het onderzoek is. Wat is er precies gaande is, en misschien belangrijker, wat kan daaraan gedaan worden. De klacht en de behandelmethode wordt besproken.


Aanmeten van zolen


Blijkt dat er podotherapeutische zolen gemaakt moeten worden om de klachten te behandelen wordt er een 3d scan gemaakt van de voeten. Met deze 3d scan kan de podotherapeut een individuele zooltherapie maken om de klachten zo goed mogelijk te verhelpen.


Na het maken van de 3d scan wordt een duidelijk behandeltraject besproken. Indien nodig wordt nogmaals verteld wat het doel van de behandeling is. Bij podotherapie Restiau is het belangrijk dat de patiënt centraal staat. Het moet voor de patiënt duidelijk zijn wat er wordt gedaan en wat de mogelijkheden zijn.